Нови апсења на лица кои поседувале дрога

Претходните два дена фатени тројца велешани кај кои е пронајдена марихуана

ОСТАНАТИ НОВОСТИ »

Живот

Не очекува пролет сo над просечни врнежи и со закани од поплави

Пролетта доаѓа вторник во 17,15ч. во зимски услови

Фото

Светот низ слики 12 - 18.03

Како се одбележа ирскиот национален празник Св. Патрик низ светот, развеано најдолгото знаме во светот од 200 км, Шифрин и Хиршер се победници во светскиот ски куп

Технологија

Најстарите зборови на човештвото

Тоа се 23 збора, стари повеќе од 15 илјади години

Живот

Во која држава граѓаните се најсреќни

Скандинавците најсреќни, каде се Балканците, Македонците. Критериуми се: приходи, слобода, доверба, очекуван животен век, социјална поддршка и великодушност

Здравство

Признанија за најхуманите, за 17 март

За луѓето кои спасуваат живот а не ги знаеме, кои подаваат рака кога е најпотребно а не ги запознаваме

ГЛАВНИ НОВОСТИ »

Спорт

ФФМ со казни заради нерегуларности на женски фудбалски натпревар одигран во Велес

Казните се за гостинската екипа на Атлетико од Битола. Велешкото обвинителство оформило предмет за овој спорен натпревар

Живот

Контејнер заврши на гевгелиска пруга, сметот по околината

Деструктивното однесување може да предизвика последици по живот и по околината, предупредуваат од локалната власт

Здравство

Крводарителите од Велешко, втори во Македонија

Невработените, учениците и студентите се најхуманите, две третини од собраната крв е од нив. Радува податокот што годинава 20 отсто од собраната крв е од жени, а дури 67 отсто од дарителите се на возраст до 30 години

Економија

Решавањето на одронот од Цуцка во две етапи

Расчистувањето на камењата, од кој најголемиот е 25 тони ќе трае повеќе денови

Здравство

Среде месец ги снема лековите од квотата

Лекарства можат да се набават само на приватно, пациентите револтирани. Од Фондот за здравство веднаш најавија зголемувње на квотите

ГАЛЕРИЈА »

БАРАЈ »

АНКЕТА »

2017-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »

НАЈПОПУЛАРНИ »