Украден автомобил на велешанец, кој со брза интервенција на полицијата крадецот бил уапсен

За 90- минути украдениот автомобил „шкода фелиција“ бил вратен на сопственикот

ОСТАНАТИ НОВОСТИ »

Економија

Марко Колев претседател на Вардарски плански регион

Татјана Темелковска, в.д. директор на Центарот за развој на Вардарски плански регион

Здравство

Рак на панкреас

Ризик фактори за рак на панкреас, симптоми, како да се спречи ракот на панкреасот?

Здравство

Осетно намален бројот на згрижени пациенти во велешка Болница, со проблеми од корона вирусот

И денес повеќе оздравени отколку ново заразени лица со ковид-19 во велешко. Пo десет дена во билтенот е пријавена за почината жена од Горно Јаболчиште

Здравство

Во велешко повеќе оздравени отколку заразени со ковид-19, но и еден починат пациент

Во трите ковид одделенија од Болницата има згрижено 43 пациенти

Живот

Коста Нојков, заменик градоначалник на Општина Велес

Коста Нојков е член на Советот на Општина Велес по професија дипломиран правник, работи како адвокат

ГЛАВНИ НОВОСТИ »

Здравство

И натаму во велешко повеќе оздравени отколку ново заразени со кoвид-19

Во велешка болница се намалува бројот на згрижени пациенти, денес има 33

Екологија

Марјанчо Николов- зеленилото од левата странана градот, најдобро да се даде на ЈП за државни пасишта, толку е запустено

Советникот побара во планот за следната година да се внесе уредување на просторот околу кејот, Хотелот Вила Зора и спомен Костурница

Екологија

Колев - улиците во градот не може со метла да се чистат

Градоначалникот потенцира да се продолжи со набавка на машини и возила за одржување на хигиената во градот

Екологија

Вонредно чистење на Дервенскиот поток (фото)

Собрани се пет трактори смет. Дел од граѓаните продолжуваат со лошата пракса за фрлање на отпадот во отворениот канал

Економија

Возовите од и за Битола не сообраќаат поради штрајк на дел од вработените во МЖ Транспорт

Возовите од и за Гевгелија, како и локалот Велес- Скопје и обратно сообраќаат

ГАЛЕРИЈА »

БАРАЈ »

АНКЕТА »

Дали во Македонија треба да остане летно и зимско сметање на времето?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »

НАЈПОПУЛАРНИ »