Дипломите од Работнички Универзитет меѓународно признати

Во 2018-та година имало 387 лица, додека во 2017-та нешто повеќе, 466 кои добиле сертификат од оваа институција

ОСТАНАТИ НОВОСТИ »

Економија

Во Градско започна со работа првиот откупен центар за овошје и зеленчук

„Ником“ е сопственост е на Ристе Јанев кој го изградил со сопствени средства од 24 милиони денари, а разладните уреди кои чинат 6,2 милиони денари се набавени со средства од ИПАРД 2 програмата

Живот

Населување на ситен дивеч во велешките ловишта

Во ловиштата на ЛД ,,Руен,, пуштени се 750 полски еребици и 370 фазани. Бројни ловџии од странство доаѓаа да ловат во велешко, Грци, Италијанци и Шпанци

Фото

Повторно пред велешани сликите од изложбата ,,Стар Велес,, (фото)

Изложбата е можност старите да се потсетат, а младите да го видат стариот Велес

Живот

Повторно патничките возови стојат на стојалиште Ореше

Застануваат патничките возови наутро од Скопје и навечер од Битола

Живот

Кого од велешани на раководни функции разреши Владата

Тројца велешани се на листата на сменетите и двајца од Управни одбори

ГЛАВНИ НОВОСТИ »

Економија

Ридот Цуцка ќе се решава од септември

Директорот на ЈП Државни патишта најави дека проектот поскапел од 25 на 80 милиони денари

Економија

Што констатирала ревизијата во финансиското работење на Општина Велес за 2017-та година

Ревизијата ги истакнува состојбите со издавањето под закуп на Градскиот Базен, закупот на билбордите и рекламните паноа,не остварила приходи од надоместок за јавна чистота и за трошењето на средства за Питијадата 2017-та

Образование

Од есен во Велес има 50 слободни места за бруцоши, само за на ТТФ

По 25 места на прехранбена технологија и биотехнологија и нутриционизам

Живот

На плажите на езеро Младост потребни се чешми, санитарии и осветлување

Водите од акумулацијата езеро Младост се од втора класа

Хроника

Колку се технички исправни автобусите кои превезуваат патници и вработени

Од 21 контролирани автобуси,во Велес три биле неисправни, во Кавадарци и Неготино нема

ГАЛЕРИЈА »

БАРАЈ »

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »

НАЈПОПУЛАРНИ »