речник контакт

Велес: ВМРО ДПМНЕ- СДСМ 14.909 : 12.350

Ова е резултатот од неделните вонредни парламентарни избори. Резултатите од гласањето за Велес, Градско и Чашка во продолжение

Петар Печков

Официјалните но не и конечни резултати според ДИК се следни:

Велес  запишани 48.430, излезеност 68%, 31.818 важечки, 1.100 неважечки
ВМРО ДПМНЕ       - 14.909   46,86
СДСМ                   - 12.350   38,82
ДУИ                      -  1.573    4,94
ВМРО-НП              -    710    2,23
ЛДП                      -    659    2,07
OБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА - 618 1,94
ПОДЕМ                 -    422    1,33
ДОСТОИНСТВ0     -  231     0,73
ДПА                       - 110     0,35
СДПМ                    - 108     0,34
СДУ                       - 97       0,30
ДЕМОКРАТСКА ДЕСНИЦА   - 30  0,09

Градско запишани 3273, излезност 72%, 2319 важечки,  46 неважечки

Чашка   запишани 5983, излезност 64%, 3778 важечки,  55 неважечки

ГРАДСКО                                       ЧАШКА
ВМРО-ДПМНЕ  1266                     ВМРО-ДПМНЕ  1226
СДСМ                874                     СДСМ 860
ДУИ                    80                      ДУИ     1354
ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА 39  ВМРО-НП 107      
ВМРО-НП           30                       ДПА 84
ДОСТОИНСТВО     7                     ОБ. ЗА МАКЕДОНИЈА  94       
ЛДП                      6                     ПОДЕМ 25                    
СДУ                      6                      ДОСТОИНСТВО 15
ДПА                      5                      ЛДП 9
ПОДЕМ                 3                     СДУ 3
СДПМ                    2                    СДПМ 1
ДЕМОКРАТСКА ДЕСНИЦА 1         ДЕМОКРАТСКА ДЕСНИЦА 0

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »