речник контакт

Домен за 14 милиони долари?

Сигурно најпознатиот домен, sex.com (признајте барем еднаш сте пробале да видите што има таму), е продаден за дури 14 милиони долари!

Никола Солев

Сигурно најпознатиот домен, sex.com (признајте барем еднаш сте пробале да видите што има таму), е продаден за дури 14 милиони долари! Бившиот сопственик, Gary Kremen, не сакаше да го коментира случајот, додека портпаролот од неговата фирма изјавил дека Kremen веќе неколку години сакал да се повелече од \"бизнисот за возрасни\". Новиот сопственик е фирмата Escom LLC која веќе е сопственик на неколку звучни домени купени за немала сума како Beer.com (7 милиони), Shop.com (3,5 милиони), Telephone.com (2 милиони).

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »