речник контакт

Еј! Кој ме предаде?

28 годишниот Хрват идентификуван како D.M., го фотографирал својот брзиномер кој покажува 170 километри, возејќи на патот во Северна Хрватска. Потоа оваа фотографија ја ставил на веб страната на локалната Општина.

Аница Солева

28 годишниот Хрват идентификуван како D.M., го фотографирал својот брзиномер кој покажува 170 километри, возејќи на патот во Северна Хрватска. Потоа оваа фотографија ја ставил на веб страната на локалната Општина. По три дена истрага, полицијата успеала да го фати D.M. „Тој сакал да се направи фраер. Фраерите како него треба да знаат дека полицијата прелистува на Интернет. Ова е предупредување за нив, да не си играат на патот за нивно добро.“ - вели полицијата. Откриено е дека моторот бил илегално донесен од Словенија и дека не бил регистриран.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »