речник контакт

Има заинтересиран купувач за Колска?

Словачката амбасада во Македонија подготвува терен за влез на тамошен инвеститор во Колска

Петар Печков

Оваа информација словачкиот амбасадор јавно ја кажа во два наврати, во Чашка и во Велес, во разлика од неколку дена.

Беше спомнато и тоа дека станува збор за инвеститорот кој пред некое време ја купи фабриката за шински возила ,,Гоша,, од Смедеревска Паланка. И како евентуална целина, тој бил заинтересиран за купување на фабриката за шински возила ,,Колска,, каде може да ги поправа патничките или товарните вагони.

Единствено што на 210-те вработени во Колска нема да им се бендиса е што се планирало фабриката да работи со 50-тина работници.

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »