речник контакт

Има ли железница исправни локомотиви?

Вторникот наутро повторно иста слика, се расипа електричната локомотива, патниците чекаа на железничка во Велес два часа да тргнат кон Гевгелија

Петар Печков

Наместо во 6,50 патничкито воз за Гевгелија, од железничакта станива во Велес тргна во 8,50 часот. Причината е иста, како и таа од пред некој ден, со таа рзлика што сега се расипа електрична локомотива а претходно тоа беа моторни машини.

Патниците лути и нервозни, трпеливо чекаа да се поправи машината и дури даваа сугестии како тоа да се стори. Екипажот од локомотивата со чекан и тел, се справуваше на предизвикот да ја поправи.

Ако е еднша, тоа може да е инцидент, ако е два пати може и да се толкува како малер ама за три дена три пати истата слика, тоа е веќе загрижувачки за состојбата во ЈП МЖ. Во петокот вечерта и саботата вечер, поради неисправна локомотива патниците чекаа по три саати во Богомила и Кадина Река за да тргнат кон Скопје односно Битола.

 

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »