речник контакт

Какво лето не очекува? Врело и сушно

Временската прогноза е дека ќе имаме пожешко лето од ланското, кое беше врело. Башка годинава и сушно

Петар Печков

Веќе за првите денови на летото се најавуваат високи температури до 37 степени Целзиусови, а прогнозите се дека оваа лето ќе биде доста топло, речиси како и минатото (2012). Почести заладувања ќе има во август, а доста високи температури во месец јули.

Воедно, ни претстои доста сушен период до крајот на септември. Наведеното е во согласност со досегашните сценарија и проценки за ефектот на  климатските промени во овој дел на Европа. Затоа планирајте каде и како ќе се разладувате, но воедно внимавајте на претераната изложеност на високите температури и УВ зрачење!

За повеќе: www.accuweather.com/en/weather-news/2013-europe-summer-forecast

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »