речник контакт

Никола Тесла дошол од Венера!?

Помеѓу низата чудни, необични или мистични теории за животот, склоностите и верувањето во Никола Тесла, како една од најоригинална е секако онаа која ја пласираа Унаријанците (американска секта која негува посебен однос спрема планетата Венера, која им пристапува со чудно значење).

lj lkjl

Помеѓу низата чудни, необични или мистични теории за животот, склоностите и верувањето во Никола Тесла, како една од најоригинална е секако онаа која ја пласираа Унаријанците (американска секта која негува посебен однос спрема планетата Венера, која им пристапува со чудно значење). Тие веруваат дека Никола Тесла пред пола милион години дошол од планетата Венера како реинкарнација на анѓелот Мајкал со цел на луѓето да им подари светлина. Унаријанците, кои го обожаваат научникот и посебно ја цената неговата работа, унапредувањето на цивилизацијата, сметаат дека исто подеднакво учество има и италијанскиот уметник и научник Леонардо Да Винчи. Теоријата околу Теслиното мистично појавување е приметено во текот на неговиот чуден живот. Свестраниот гение тврдел дека прима сигнали од Марс, предизвикал внатрешни потреси со обичен осцилатор, се фотографирал помеѓу стотици громови, пренесувал безжично струја, држел светилка во рака, па поради тоа оваа секта го смета како бел галеб кој пристигнал на Земјата секако од - Венера.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »