речник контакт

Што ли се гради во дворот од Гимназијата?

Ротаријанците му подаруваат на Велес одморалиште

Петар Печков

Во дворот на Гимназијата Кочо Рацин еден месец се гради. Велешани не знаат што е и што  ќе биде, па затоа се плетат различни приказни. Од локалната власт кратко само изјавија дека е отстапен простор на Ротари клубот од Велес, кои тука градат одморалиште.

Од Ротари клубот Велес најавија дека решиле да му подарат нешто на својот град, па затао  се уредува простор. На просторот  ќе бидат поставени клупи како и знакот на ротаријанците. Се очекува просторот комплетно да биде уреден во септември, кога ќе биде и хорти културно озеленет.

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »