баааги многу
бадијалџија невработен
базент базен
бам бадијава многу ефтино
бамбарка голема пиперка
бардак стомна со една рачка
басамак праг на пруга
батак кал
батали остави, запостави
бацување бакнување
башка освен тоа
бевне бевме
безвезе без врска
безеље грашок
бејзин бензин
бендисување допаѓање
бербат нечисто
бербатно нечисто
бериќатварсан благослов
бзди смрди
б'и болви
билјарто билјард
билнак сад за течност
боклук непотребни предмети
болеро елек
боловање боледување
борчови долгови
бош ( на пр. бош муабет ) неквалитетно
брканиџок брканица
бубаќ памук
бујрум повелете
буричка бара, чепка
бутка трафика
бутур матно
бутуриса фрла
бучкуруш несредено