фазла повеќе
фајде корист, остварен интерес
факман човек што мисли дека знае се
фанав фатив
фата улошка за жените
фаун фаул
фем фен
ферма почитува, респектира
ферман список, тефтер, документ
фес таман како што треба
филанкишија некојси
филичка виљушка
филџан шол
финта поента
флизер фризер
фрска вратоврска
фрснам да ти го......
фрцка мрда, ниша
фрчосан пијан
ф'стан фустан
фукнам удрам
фучи многу возбуден, изнервиран
фушкосан спурен