Кој настан ја одбележа 2010-тата година во Велес?


36%
186 гласа
концерт на групата Соната за 10 години постоење
16%
84 гласа
велешани сами собраа пари за продолжување на судскиот процес против Топилницата
13%
68 гласа
питијадата на нов простор и нов термин
11%
59 гласа
засадени 7000 рози да ја чистат велешката загадена почва од тешки метали
9%
50 гласа
Девис куп во Велес Македонија БиХ
6%
32 гласа
по 18 години обновена Вардарската регата
5%
30 гласа
децата од градинките го нацртаа најдолгиот цртеж во Македонија

Вкупно гласови: 509