Дури 23 лица за четири дена не го почитувале полицискиот час во Велес

Во самоизолација во велешко се наоѓаат 122 лица

ОСТАНАТИ НОВОСТИ »

Култура

Именувани се новите раководства на Рациновите средби и Фолклорниот фестивал Велес

За претседатели именувани се градоначалникот Коцевски за Рациновите средби и Алексовски за Фолклорниот Фестивал Велес

Хроника

Велешкиот суд казни со по 800 евра, четири лица кои не го почитувале полицискиот час

Две од лицата се од Велес, две од Уланци општина Градско

Хроника

Полицијата поднесе кривични против лицата кои не почитуваа полициски час, обвинителството бара од судот да бидат казнети со по 800 евра глоба

Двајца се жители нa Велес, двајца на Градско и уште една пријава за жител на Радовиш, кој наместо дома во самоизолација, бил фатен во Градско

Здравство

Ронтис изработи и донираше 500 заштитни визири за здравствените работници од Велес

Првата пратка е за јавното здравство, потоа ќе се изработи и доделат заштитни визири за матичните доктори

Фото

Светот низ слики 23-29.03.2020

Како светот живее под опасност од корона вирусот

ГЛАВНИ НОВОСТИ »

Живот

Општинскиот црвен крст со иницијатива една здравствена институција од Велес да се именува д-р Милчо Трајков

Нивен предлог е тоа да биде ЈЗУ Здравствен дом Велес

Живот

Знамето на Македонија во НАТО се развиори во Брисел, го кренаа двајца велешани (фото)

Историскиот момент на кој се чекаше 30 години го извршија офицерите на АРМ Петре Домазетов и Круме Велков 🇲🇰

Здравство

Од вторник, стоматолозите со една дежурна ординација, за итни случаи

Во Велес пунктот кој ќе работи се наоѓа во Центарот за Јавно здравје (Хигиенски) во Детска и превентивна стоматологија

Здравство

Еден од ново заболените од корона вирус итно префрлен на Клинички во Скопје

Четворица од заболените се од Шумско стопанство Бабуна и двајца се членови на потесното семејство од заболените

Здравство

Нови три случаи на заболени со корона вирус во Велес

Вкупната бројка на заболени во Велес засега е шест

ГАЛЕРИЈА »

БАРАЈ »

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »

НАЈПОПУЛАРНИ »