Кој е настанот на 2012 година?


22%
124 гласа
појавата на Вале Гулабица
16%
92 гласа
настапот на првиот велешанец на Олимпијада, атлетичарот Ефремов
15%
84 гласа
во Велес уште во 1869 се правеле пастралии
11%
66 гласа
оџата со љубовницата побегна за Германија
6%
38 гласа
Велигденскиот рок фестивал
6%
37 гласа
во центарот на Велес живее був
5%
28 гласа
старите апарати за дијализа во болницата шират хепатит Ц
4%
24 гласа
гостувањето на стрип цртачот на Загор, италијанецот Мауро Лоренти во Велес
3%
19 гласа
по 19 години Ла Манш снимија песна
2%
16 гласа
новото ЦД на Сашко Костов
2%
14 гласа
новата песна на Мики Секуловски
2%
12 гласа
по долги години во Велес дојде циркус

Вкупно гласови: 554