речник контакт

Ќе има или не ,,Скаријада,,

Угостителите сакаат општината се премислува

Петар Печков

Половина година се дебатира да или не за нова манифестација во градот ,,Скаријада,,. Најавена вонрeдно пред завршувањето на минaтата година, и долго ветувана, a кога дојде  времe да се каже да ли ќе  ја има,   неизвеност.

И додека угостителите, кои бараа и во планот за работа на Општината  за годинава влезе,  тврдат дека повеќето од нив се за, од локалната власт бараат дополнителни состаноци. Иако таа ако се одржуваше требаше на крајот на  мај,  сето тоа е далеку од реализција.

 Точно дека рокот беше мај месец, очекувам уште една средба со угостителите од градот.  Досега бевме  во изборен период.  Се зависи од угостителите и условите. Наскоро ќе се знае,  и времето не е наклонето. Ако се сложиме, во број  кој е потребен, за кратко време ќе се организира - вели градоначалникот Чадиев.

Угостителите велат дека  повеќето  од  нив,   се за ваква манифестација и дека за тоа ја информирале локалната власт. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »