речник контакт

Џилијан ja пееше македонската химна

Новата 12-та генерација на американски волонтери, припадници на Мировниот корупс, владина организација на САД, даде свечена заклетва.

Петар Печков

Новата 12-та генерација на американски волон?ери, припадници на Мировниот корупс, владина организација на САД, даде свечена заклетва.

Тие наредните две години ќе останат во Македонија и ќе помагаат во образованието, невладиниот сектор и локалната самоуправа. Претходно престојуваа три месеци кај семејства каде го учеа јазикот и културата домаќини . Вообичаено на почетокот на свеченоста ја испеаја американската и македонскта химна. Еве како тоа излгедаше и како нашата химна ја испеа американската амбасадорка Џилијан Милованович.Уште еден интересен момент се случи на Мотелот Лозар. Амбасадорката се пофали дека специјално за оваа пригода испекла американски кекс чоко колациња. На коктелот, по завршувањето на свеченоста, колацињата беа први изедени. Имаа интресен и несекојдневен вкус и се јаделе со кафе или чај. Амбасадократа се покажа и како добра домаќинка, испече колачи и добра гостинка, која ја знае химната да државата каде престојвуа и работи( за разлика од некои наши сонародници, кои иако се жители на Македонија, не го знаат ни јазикот).

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »