речник контакт

Џиновски астероид ќе помине покрај Земјата

Астероидот наречен „2004 XP14“ ќе биде близу до Земјата (колку што е оддалечена и Месечината од Земјата) на 3 Јули (понеделник) во 00:25 часот.

Аница Солева

Астероидот наречен „2004 XP14“ ќе биде близу до Земјата (колку што е оддалечена и Месечината од Земјата) на 3 Јули (понеделник) во 00:25 часот. О?ој астероид бил откриен од Lincoln Laboratory Near Earth Asteroid Research (LINEAR) на 10 Декември 2004 година. Според близината до Земјата и големината, овој астероид е класифициран како „потенцијално опасен астероид“.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »