речник контакт

Албино животни

Како излгеда светот на животните во бело. Бел бел кит, бел паун, бел црн лешинар, бел крокодил, бела горила...

Петар Печков

Албинизмот е природена или наследена неспособност на органзимот да создава меланин пигмент.

Поради тоа доаѓа до делумна или целосна депигментација на кожата и очите. Еве како изгледа светот н албино животните.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »