речник контакт

Александар Шопов е нов судија во основниот суд Велес

Пополнето едно испразнето место за судија во Основен суд Велес.

Петар Печков

На седница на Републичкиот судски совет беше пополнето местото од конкурсот за еден судија во Основниот суд Велес. Изборот беше на Александар Шопов од Велес кој ја заврши Правен факултет  и Академијата за судии.

Наскоро се очекува тој да даде заклетва по што ќе биде распределен како судија  во едно од одделенијата во Основниот суд. Со ова делумно се пополни потребната бројка на судии, 22 по систематизација, а Шопов е 20-ти судија во Основен суд Велес.

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »