речник контакт

Апелација потврди, Фени е во стечај

Отфрлена е жалбата за ,,Кунико ресурсис,, за отворањето на стечај

Петар Печков

Постапувајќи по жалбата на ,Кунико ресурсис,,  за стечајот во фабриката ,,Фени,, од Кавадарци,, Апелациониот суд од Скопје ја отфрлил, информираше Александар Шопов, претседател на   велешкиот суд.

Така останува одлуката  на Основен суд Велес, дека фабриката е во стечај и на 7-ми февруари  на  ќе се одржи испитно рочиште за финансиско  материјалната состојба  и извештајно Собрание на доверители. 

На дневен ред на ова подготвително рочиште е констатирање на побараувања од страна на доверителите.  Стечајот се отвори по барање на неколку банки ,,Комерцијална бана ,, АД Скопје,  ,,Стопанска банка ,, АД Скопеје и ,,Силк роуд банка,, АД Скопје. Тие побаруваат околу 40 милиони евра а вкупниот  долг се проценува дека е над 60 милиони евра.   

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »