речник контакт

Бетонскиот двор на училиштето во Превалец доби душа

Наместо сивило, учениците го нацртаа светот на децата

Петар Печков

Во училишниот двор на ОУ Васил Главинов во населба Превалец, расцути  едукативна патека. 

На голиот бетон, кој по 40 години работа, беше поставен пред две години,  учениците ја нацртаа и обоија патеката, на која ќе го минуваат слободното време, но и часовите по физичка култура. 

Поттикнати од наставничките  Лила Арсова- одделенски наставник и Елена Трајковска наставник по англиски,   просторот да се оплемени, да се разубави и добие функција, учениците ја покажаа нивната инвентивност. Резултатот е видлив.  

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »