речник контакт

Беше еднаш една...летна кино тераса

Се сеќавате дека во градот имаше и летни кино тераси? За што денес тие служат?

Петар Печков

Ова е состојбата со летните кино тераси, на крајот од зимата. Запустени, напуштени, разрушени.. Грда слика на градот, во ситуација кога нема кој да се грижи за нив и се ничија сопственост и надлежност.

Не дека ќе требат за да во овој период се прикажува филм на нив, но дека е потребно се расчисти сопственоста,  и се знае кој е газда, за да не бидат лоша слика за околината.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »