речник контакт

Бирлик првак на општинска фудбалска лига

Тие ќе играат квалификации за влез во третата лига Југ

Петар Печков


Некогашниот Шефки Сали, сега Бирлик, го освои првото место во општинската фудбалска лига, иако во поголемиот дел до првенство  Гемиџии беа лидери, кои застанаа во последните четири кола.

 Резултати од последно  18 коло

Бирлик – Младост 5:2
Горски – Илинден 1:1
Башкими – Гемиџии 3:0
Извор – Матолци 2:0
Македонско сонце слободен

 Т  А  Б  Е  Л  А
1 .Бирлик                            42
2. Извор 09                         40
3. Гемиџии                          36
4. Горски                            30
5. Мартолци                        27
6. Младост                          27
7. Башкими                         27
8. Македонско соцне         17
9. Илинден БС                    11
10. Интернационал             3

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »