речник контакт

Бункер

И покрај долгогодишната констатација дека Албанија е земјата на бункери, каде и денес опстојале поголем дел од нив, еве фотографија дека ги има и кај нас, во Мaкедонија.

Петар Печков

И покрај долгогодишната констатација дека Албанија е земјата на бункери, каде и денес опстојале поголем дел од нив, еве фотографија дека ги има и кај нас, во Мaкедонија.

На магистралниот па Кичево-Дебар, во близината на селото Извор-кичевски, каде извира реката Треска се наоѓаат два бункери кои како стратегиски значаeн објект чувале мост на реката. И денес тие се во добра состојба, а интересни за минувачите.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »