речник контакт

В`ците застрелани, мршите фрлeни

Грда слика за однесувањето на велешките ловџии

Петар Печков

Ловџиите од ловното друштво Руен пред некое време се пофалија со застеланите волци. Цел ден стоеја изложени на улица а овие трофеи, кај некои сограѓани предизвикаа реакции за дали е тоа етични, крвавите животни така да се изложуваат.

Таман овие реакции стивнаа, сега нови. Мршите од застреланите волци ловџиите ги фрлиле во близина.Можеби овие фотографии ќе предизвикаат некого од надлежните инспекции да го испита случајот.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »