речник контакт

Вардар, седум дена подоцна

Како изгледа реката Вардар и околината седмица по поплавите. Кој ќе одговори на бројните прашања, зошто немаше чамци за спасување? Зошто немаше вреќи за спречување на излевањето на Вардар? Зошто никој немаше инфорнација дека Вардар надоаѓа?...

Петар Печков

Илјадници кесиња кои се закачени на дрвјата по течението на рекрта оддаваат впечаток на украсени елки за претстојните празници. Донесени дрвја од кои некои  луѓеќе се греат цела зима. Таква е сликата по  должината на реката Вардар низ велешко, едне недела по минатонеделната поплава.

Жителите кои имаат свои домови по течението на реката Вардар во следните денови очекуваат одговор од надлежните, како можеше да се случи да нема чамци за спасување па мораа кајакарите да ги евакуираат велешани од Речани? Како немаше вреќи со песок па водата навлезе во домовите од централното градско подрачје? Кој требаше да информира дека реката надоаѓа?

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »