речник контакт

Вардар го поплави или го перe

Жителите на месноста Дворови, кај Детската градинка, времено останаа без летниковецот.

Петар Печков

Жителите на месноста Дворови, кај Детската градинка, времено останаа без летниковецот.

Местото од каде имаше одличен поглед кон реката и создадено за одмор, деновиве надојдениот Вардар го поплави. Но жителите од овој дел на градот кои важат за големи шегаџии, велат дека не е поплавено, туку дека Вардар надошол да го испере пред пролетта и убавиот дел од годината што доаѓа, за да може тогаш што почесто да го употебуваат.

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »