речник контакт

Вардар и во октомври до глуждеви

Никогаш поплиток во овој дел од годината. Но мириса на река

Петар Печков

Крајот на месец октомври а Вардар никогаш поплиток. Дури и островчиња среде град,  кој ги создде ниското ниво, што не се памти одамна.

И постарите велешани се чудат, што ли година беше, така што реката безмалку ни пресуши во есен.

Ако е за утеха Вардар овој период од годината е чист, не мирса на мил и тиња, на нечисто и е многу бистар.  

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »