речник контакт

Вардар и во јули со натпросечен проток низ Велес

Осми месец како Вардар во Велес е со повисоко ниво од просечното

Петар Печков

И првите 10 дена од седмиот месец годинава, реката Вардар низ Велес е со повисоко ниво од просечното.

Бројките на Управата за Хидрометеоролошки работи покажуваат вредности над просечните.

Така од почетокот на овој месец , измерениот протек се движи од 90, 80 до 60 цм, во 7,30 ч. наутро. Просекот за јули во Велес е 55 цм. 

Веќе осми месец по ред, од декември лани, нивото на реката Вардар во Велес е натпросечно, за секој месец поединечно. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »