речник контакт

Вардар и плиток и загаден, ама се бањаат во него

Некој на Азурниот брег, други на Охрид а за трети единствена можност за разладување е загадениот Вардар

Петар Печков

Иако рибарите се жалат дека нема риба во реката, тие постојано се покрај брегот на Вардар, без улов.

 Иако Вардар е загадена река од 4-та категорија и забранета за капење, полевање и поење на стока, за овие деца таа е можност за освежување.

 Светот е полн со забрани и нелогичности, кој за одредена категорија луѓе се прифифатливи.

п.с. Кога сум кај времто, метеоролозите за следните седум дена до петок, не најавуваат некое освежување, дожд или опаѓање на температурите. Дневните  и натаму ќе бидат над 30 степен.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »