речник контакт

Велес во минатото, низ фотографиите

Среда навечер во Ликовниот салон изложба на стари фотографии од Велес

Петар Печков

Единствена и ретка можност за велешани да го видат градот низ  повеќе од 150 фотографии. Најстарата е од 1863 година, и на нив  во повеќе фази може да се види развојот, изградбата, обновата на градот.

Отварањето е закажано за 20 часот а изложбата ќе биде отворена десет дена. Не пропуштајте ја оваа можнсот да ги видите Велес каков што постои само на старите црно бели фотографии.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »