речник контакт

Велес ги наградува најдобрите

Вредни признанија за вредни луѓе

Петар Печков

Наградата за најстудент „Проф.д-р Ѓорѓи Шоптрајанов“ за 2010 година и се додели на Мирјана Манева, студент на економскиот факултет, која е студент на четврта година со просек од 9,76.

Спомен плакета  „9-ти Ноември“  се додели на  Ангел Митревски - претседател на заедницата на Македонците во Република Хрватска, за неговиот допринос при одбележувањето на 70 годишнината од објавувањето на Бели мугри во Самобор, Хрватска и поставувањето на биста на поетот Кочо Рацин во овој хрватски град и рперинтот од стихозбирката.

Наградата за за животно дело „Гемиџии“ за 2010 година, за постигнати резултати во развојот и афирмацијата на Велес во државата и надвор од неа  отиде во рацете на писателката Павлина Климкар Меанџиева.

 

 

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »