речник контакт

Велес на плус 41, се забавува во Младински парк

Во неделата во 14 часот е измерена највисоката вредност годинава 41 во сенка. Животот навечер се случува во Младинскиот парк и кафитериите спроти Гиманзија

Петар Печков

Највисоката температура ова лето во Велес беше измерена во неделата на 15 јули во 14 часот кога беше 41 во сенка. Ако се зане дека максималните вредности достигнуваат во терминот околу 16 часот, кога не се мери, тогаш може само да  се претпоставува колкава била во тој интервал температурата.

 И дотогаш кога градот е празен, по 19 часот заживува. Прво во Младински парк каде се најмладите со нивната забава и  доаѓа една популација, за потоа да се префли на кафетериите спроти Гимназијата, каде доаѓаат други.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »