речник контакт

Велес расцвета

16 илјади цвеќиња засадени пролетва

Петар Печков

    Велес  пролетва е разубавен со 16 илјади цветни садници. Толку цвеќиња засадија вработените од ЈКП Дервен изминатиот период.   По зелените површини има бегонија, петунија, лобелија, вербена,  копривка и многу други видови цвеќиња. Во Младинскиот парк е обновена и тревната површина а се чистат и двете  фонтани во градот. 

За ЈКП Дервен голем  проблем  претставува кражбата на засадените цвеќиња од страна на несовесни граѓани, што го расипува изгледот на цветните жардинери. Поради ова во Младинскиот парк е ангажиран и чувар во вечерните часови.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »