речник контакт

Велес се украсува за Нова година

Временските неприлики од одложија китењето

Петар Печков

 Велес интензивно се украсува за Новогодишните празници. на повеќе локации во градот надлежните ги поставуваат украсите, се редат елките, се декорираат јавните површини.

Во тек е потставувањето на големата новогодишна eлка во Младинскиот парк, а помали ќе бидат поставени пред Пошта, кај ДОЗ и спроти Сако трејд. Ќе бидат или веќе се украсени парковските површини кај Офицерски,  кај Ликовниот салон, новина е што ќе биде украсен паркот во дворот на ОУ Васил Главинов.

Вообичаено и главните градски улици ќе добијат свој декор, исто како и Градскиот саат и дел од мостовите во градот.  Годинава поради врнежливите денови украсувањето ан градот е задоцнето 

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »