речник контакт

Велешани можат мирно да спијат, во кафеаните не трешти музика

Граѓаните се жалат дека по поноќ од кафетиериите и кафеаните во градот доаѓа ужасно гласна музика, која им го нарушува ноќниот мир. Надлежнит од полицијата уверуваат музиката е спроед прописите.

Петар Печков

СВР Велес изминатиот викенд спроведе  една контрола во угостителски објекти лоцирани на градското подрачје, односно ресторант Болетус, кабаре Ноктурно, базент Снупи и кафе бар Мурано, каде со помош на фонометар беше извршено мерење на штетната бучава, при што не се констатирани прекршоци.

Претходната седмица беше извршена контрола во неколку локали, базен Снупи, кафе бар Стонс, Мурано, Сити, Аквариус, Прего, Ескејп, Диедн и кабаре Ноктурно кога исто со фонометар е извршено мерење на штетната бучава, при што не се констатирани повисоки вредности од дозволените.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »