речник контакт

Велешките извидници први на 46-тиот Меморијал “Марко Граорковски“

Награда летување во Буљарица -Црна Гора

Петар Печков

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје и Сојуз на извидници на Македонија изминатиот викенд  се одржа 46 Меморијал Марко Граорковски“. Учесници беа повеќе од 250 извидниците од Скопје, Велес, Кичево, Охрид, Свети Николе, Прилеп, Битола и гости од Ниш и Белград, Република Србија. Типот на натпреварите на овој меморијал коло беше – традиционалната ориентација.

Патрола “Чичко Врап“ од велешкиот извиднички одред го освои првото место во категоријата истражувачи -ровери, и  беше составена од извидниците: Благој Ѓоргиев, Трајче Темелковски, Стефче Рогужаров и Кире Харалампиев.  Оваа патрола за освоеното прво место обезбеди и ваучер за летување на Јадранското море во Буљарица, Црна Гора. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »