речник контакт

Велешките извидници учествуваа на регионални средби на извидници во Бања Врујци

Учествуваа извидници од Хрватска, Македонија, Србија, Црна Гора и Босна Херцеговина

Петар Печков

Велешките извидници, кои беа заедно со македонските, изминатиот викенд учествуваа на 8-те ,,Брѓански -сениорски средби на извидниците од регионот. Се одржаа во Бања Врујци - Србија а учествуваа извидници од  Хрватска, Македонија, Србија, Црна Гора и Босна Херцеговина.

На оваа тридневна средба за учесниците се организираа повеќе тематски панели на кој се разговараше за: создавање на заеднички тим за обука, извидничка лига и систем на заеднички проектни активности и размена на информации помеѓу националните сојузи. Како најдобри начини на продолжување на соработката е креирање на заеднички проекти.

Делегацијата на Сојузот на Извидници на Македонија  беше составена од 20 извидници од извидничките одреди “Димитар Влахов“ од Велес со четворица учесници, “Јадран“ од Скопје и “Крсте Јон“ од Струга. 

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »