речник контакт

Велешките специјалитети повторно во Вкусот на традицијата

Пелте и тиспиштија за сладокусците. За само едеен месец две претставувања на велешките жени пред македонската јавност

Петар Печков

Откако оставија одличен впечаток со подготвените специјалитети пред еден месец, велешките жени повторно гости во Вкусот на традицијата на Алачки на Алфа ТВ.

Овој пат Магдалена, Марија и Неделка подготвија нови велешки јадења. Магдаелани подготви тиспиштија и тараненик, Марија пелте (од дуњи) и мафиши а Неделка подготви ораховки.

 Низ фотографија за овие специјалитети, кој се дел од традицијата во градот.

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »