речник контакт

Велешките фонтани

Едно од обележјата на градот се фонтаните.

Петар Печков

Едно од обележјата на градот се фонтаните. Од петте што ги имаме, четири не работат и се депонија за ѓубре. Заборавени и запоставени, технички неупотребливи, тие се дел од сликата на градот.

\"\"

Фонтаната пак на излезот кај Штип, под Спомен костурницата, ќе постои уште кратко време. Советниците решија тука да се гради бензиска на Лукоил, така што само прашање на време е кога ќе биде срушена.

\"\"

\"\"

\"\"

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »