речник контакт

Велешки специјалитети во Вкусот на традицијата

По кулинарското шоу, со национални специјалитети гостуваа жените од Велес, Живка, Спасија, Неделка кои подготвија стари јадења

Петар Печков

На Алфа ТВ во емисијата ,,Вкусот на традицијата,, гостинки беа жените од здружението на пензиоенрки од Велес. Тие подготивја четири сепцијалитети, турли тава, колпиде, јајчаник и фурми. Спасија и покрај нејзините 92 години  сукаше колпиде и вешто го вртеше сукалото. Традиционални јадења подготвија и Неделка и Живка. Во продолжение слики од емисијата.

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »