речник контакт

Велешкото кино

Велешкото кино е сопственост на синдикатот, вака реши Основниот суд, постапувајќи по тужбата на регионалниот синдикат.

Петар Печков

Велешкото кино е сопственост на синдикатот, вака реши Основниот суд, постапувајќи по тужбата на регионалниот синдикат.

Тој регираше дека противправно му е одземен имот, за кој поседува имотен лист од 24.02.1992 со реден број 9901 а во претходни постапки Врховниот суд по реакција на народниот правобранител донел решение дека киното, заедно со другиот простор во зградата во центарот на градот на улица Цар Самоил бр. 1 е сопственост на Синдикатот.

Спротивно на ова Советот на општина Велес пред една година донесе одлука со која го превзедоа киното 11 Октомври. Поради оваа состојба киното не работи повеќе од една година.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »