речник контакт

Велешко езеро е порибено со 350 кг крап (фото)

Обврска на ЗСРД Бабуна е еднаш годишно да го порибува езерото со 500-600 кг крап

Петар Печков

Езерото Младост беше  порибено со 350 кг крап.  Оваа активност беше на Здружението не  спортски риболовци ,,Бабуна,,. Рибата е донација од Риболовна федерација на Македонија.

Таа беше фрлена во водите за  претстојниот  крапски куп кој на оваа водна површина ќе се одржи во првата седмица на  месец мај. Средствата собрани од котизацијата  за учество на манифестацијата,  ќе се искористат за ново порибување.

Од ЗСРД ,,Бабуна,,  имале барање за  период од  2 до 3 години целосна  забрана за лов на крап на оваа површина и велат дека  го чекаат документот од Министерството за земјодлеие и водостпанство.  Обврска на ЗСРД  Бабуна е еднаш годишно да го  порибува езерото со 500-600 кг крап.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »