речник контакт

Ветеринарната станица изгради прифатилиште за кучиња скитници

Капацитетот е до десетина кучиња

Петар Печков

Од почетокот на годинава Ветеринарната  станица Велес има прифатилиште за кучиња скитници. Тоа е изградено со сопствени средства и има капаците од десетина кучиња кои тука можат да се чуват до седум дена.

Во овој период на заловување од градските улици, кучињата можат да се кастрираат,стерилизираат, вакцинираат од беснило и други болести, па потоа да се вратат во природната средина. Истовремено тука можат да се остават и кучиња кои сопствениците повеќе не сакаат да ги чуваат дома. Или пак некои кои сакаа да удомат куче тука можат да дојдат и го земат миленикот.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »