речник контакт

Високо, повисоко, највисоко

Највисоките кули во светот, повеќето се во Кина

Петар Печков

Човекот отсекогаш се стремел да го добпре небото, да ги фати ѕвездите. Затоа е разбирливо што во светот се градат кули, високи до небото. Еве во продоолжение галерија на десетина кули, кои се на листата на највисоките во светот. Повеќето се во Азија, најмногу во Кина.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »