речник контакт

Воден свет во Дворови

Нов забавен парк за децата од градинката во Дворови

Петар Печков

Децата од Детската градина Димче Мирчев клон 1 добија нов забавен парк, насловен ,,Воден свет,,. Изграден со сопствени средства, на стотина метри квадратни  беше пуштено во употреба дворното место уредено со детска урбана опрема.

Овој забавен парк освен што е изграден  со сопствени средства туку учествувавме и со сопствени човечки ресурси. Ова е одговор на потребите на децата за забава и анимација, со која го заокружуваме уредувањето на сите градинки во Велес. Ни остана уште една и таа заедно со изведувачот ќе ја подготвиме за наесен – изјави Татјана Ѓоргиевска Лазаревски директор на Детска градинка Димче Мирчев.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »