речник контакт

Возен ред за железница за 2014

Нема промени, се останува во ист термин за поаѓања. Од 15 декември стапи на сила новиот железнички возен ред, кој ќе важи следните 12 месеци

Петар Печков

 Од 15 декември стапи на сила новиот железнички возен ред, кој ќе важи следните 12 месеци.

Од ЈП Македонски железници информираа дека тој е во согласност со потребите на патниците и затоа останува истиот возен ред на поаѓање како и досега.

Единствената промена е што во недела локалот кој од Велес сообраќа до Скопје во 6.07 нема да вози.  Велес доби и е железнички поврзан со меѓународна линија кон Солун и Белград.Велес – Скопје  5,11 / 5,40 / 6,07 недела не / 6,33 / 7,30 – експрес Хераклеа / 7,50  / 11,50 / 14,23 недела не / 15,28/ 18,48 /19,00 / 21,15 /

За Битола  7,53 / 15,26 / 17,52 – експресниот Хераклеа / 20,27

За Гевгелија 6.00/ 7,56 / 9,52/ 17,41      

за Белград   19,00    од Белград    18,45

за Солун  6.00         од Солун  15,51  

За Кочани  16,19     од Кочани  5,50

Од Скопје  4,00 / 5,05/ 6,05 / 6,48 / 9,00 / 13,20 / 14,30 недела не / 15,25 / 16,50 / 17,10 Хераклеа / 19,38 /22,40

Од Битола  3,10 /5,30 Хераклеа / 14,25 / 18,35 /

Од Гевгелија  4,49 / 9,56 / 16,58 / 17,10

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »