речник контакт

Во Вардар кај паркот виден Нилски коњ

Ексклузивна фотографија од ова животно кое кој знае како се нашло во реката Вардар

Петар Печков

На оваа фотографија убаво се гледа, дека по Вардар почнаа да пливаат Нилски коњи.  Сликано е кај Островче, во Градскиот парк.

Еден од нив е фатен на фотографија. Иако местото на живеење им е во Субсахарска Африка, овј примерок се нашол во Македонија. 

 Ах да денес е 1-ви април!!

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »